Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за еленско

Марината за еленско

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Марината за еленско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Приготвянето на еленското месо започва с неговото правилно мариноване - затова не пропускайте тази важна стъпка"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 2 с.л. настърган, пресен
  • соев сос - 1 ч.л.
  • шери - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • чили - 1 ч.л. сос
  • лайм - 1 бр.
  • сусамово олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лаймът се измива и изстисква. Сокът му се прехвърля в голяма купа. При него се слагат виното, сусамово олио, скучаният чесън и останалите съставки.

Всичко се разбърква и с полученото се натрива еленското /това количество марината е подходящо за около 500 г месо/.

Съдът, в който месото се маринова, се запечатва с фолио или се похлупва. След около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: