Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Сладка селска погача

Сладка селска погача

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сладка селска погача1 / 2
28/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С тази погача ще ви се прииска всеки ден да бъде празник..."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • ванилия - 4 пакетчета
  • сол - 2 щ.
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 5 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 150 мл
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно с 2 щипки захар и солта. Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Постепенно на тънки струи се изсипват разбитите яйца, сместа с маята, маслото и ванилиите.

От всички се замесва тесто и се оставя 1 час, за да бухне. После се размесва още веднъж и се разкъсва на малки топчета, големи колкото малка ябълка. Всяко топче се разточва на правоъгълник.

Поръсва се с мед и свинска мас и се завива като розичка. Всички топчета се нареждат плътно в набрашнена и намазнена тава. Поръсват се с още мас и се намазват с разбити яйца.

Тавата с погачата се слага в загрята на 180 градуса фурна и тестеното изделие се пече до готовност. След това се вади от фурната и веднага се наръсва обилно със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Крум Кадрев
Крум Кадрев
Рецептата не е коректна, при 5 яйца 500 ml мляко и 1 кг брашно се получава много течно и голямо тесто, не се споменава къде се слага захарта и трябва още 1 кг брашно за да се омеси и да стане тесто.
25.05.2020 16:54