Наложена баница със сирене и лапад

Робин Худ
Робин Худ
Новак
26/10/2015
"Предлагаме на Вашето внимание тази богата, пухкава и много вкусна Наложена баница с лапад!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 918
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива, отцежда се от водата и се нарязва. Задушава се с малко мазнина, след което се смесва с натрошено сирене. Тавата, в която ще се пече баницата, се маже с масло. Отгоре се слагат три листа от корите.

Поръсват се с масло и върху тях се разпределя от плънката. Същото действие се повтаря до изчерпване на корите и плънката. След това баницата се оставя настрана, за да се приготви заливката.

Яйцата се разбиват в дълбок съд и към тях се добавят млякото, в което е била загасена содата. Поръсва се с малко сол.

Получената смес се оставя да отдъхне за 10 минути и след това с нея се поливат корите. Отгоре се поръсва с масло. Баницата се пече около 40 минути в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар