Млечна картофена кремсупа с пиле

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
10/11/2010
"Страхотен вкус и нежен аромат - разкошна супа за ценители "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 795
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилешка Супа

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на късове, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в малко сгорещена мазнина. В тенджерка се разтопява маслото и се запържват нарязаните лук, праз, пресен лук.

Когато поомекнат се добавят и нарязаните на кубчета картофи. Долива се вода (на око) и когато заври се стриват пилешките бульони. Щом картофите се сварят, се добавят останалите подправки, изсипва се прясното мляко и се разбърква.

След това се добавя размитото с малко вода брашно и супата се сваля от котлона. Пасира се.

Поднася се с пилешки късчета отгоре.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана
Гергана
13.10.2011 23:06
Моята супа стана много солена с 2 бульона! Следващия път ще пробвам с 1. Иначе рецептата е много добра. Може като се сервира да се сложи лъжица кисело мляко.
И на бубата й хареса.
0
0