Ориз с грах и моркови на фурна

РадинаРадинаНовак
27/10/2015
"Ако постите - значи е вкусен обяд, а ако не постите - перфектната гарнитура за пържола "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 699
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го накиснете във вода за един час. Почистете и нарежете на дребно лука, морковите и чесъна. В тенджерка задушете първо лука и чесъна, а след това морковите и граха.

Когато забележите, че продуктите са започнали да омекват, добавете ориза и разбъркайте. Вложете и доматите. Поръсете с подправки и разбъркайте отново.

Оставете ястието да къкри 5-10 минути на огъня и отдръпнете. Пресипете в тавичка. По желание добавете и малко вода. Печете в загрята фурна на умерена температура 30-40 минути.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар