Начин на приготвяне
Агнешката плешка почистваме много добре от ципите.
Слагаме я в тенджера под налягане, където във водата добавяме сол и оставяме да се вари около 40-50 минути.
След като е готово, вадим, а бульонът прецеждаме и запазваме.
Лукът и морковите обелваме и настъргваме на ситното ренде.
Вземаме си тиган, изсипваме олиото и оставяме да се загрее.
Към него добавяме лука и морковите накрая и ориза.
Изпържваме, докато самият ориз стане прозрачен.
Прехвърляме в тавичката агнешкото с ориз, наливаме бульон 1:3 добавяме подправките сол на вкус, черен пипер, и джоджена.
Всичко разбъркваме много добре, поставяме плешката отгоре. Печем агнешкото в предварително загрята фурна около 1 час на 180 градуса.
Агнешката плешка с ориз и моркови на фурна е много вкусна!
Коментари