Начин на приготвяне
Количеството на продуктите зависи от това колко пингвинчета искате да ви се получат. Измийте морковите, обелете ги внимателно и ги нарежете на кръгчета, които обаче не са прекалено тънки.
От всяко едно кръгче изрежете по едно малко триъгълниче, което ще служи за човка на пингвина. Разрежете маслините по дължина, но не ги разделяйте на две отделни части.
Напълнете ги в разреза с крема сирене с помощта на малка лъжичка. След това сложете маслината върху изрязания морков и забодете с клечката, за да ги прикрепите едно към друго. Поставете втора маслина върху тялото, забождайки я на клечката за зъби.
Направете малък разрез върху главата и сложете вътре изрязаното морковче, за да изглежда като човка на пингвина. С помощта на крема сиренето направете две точици, които служат за очички. Пингвините са готови.
Коментари