Начин на приготвяне
Морковът се измива и се реже на кръгчета.Трябват ви десет кръгчета. Кръгчетата трябва да са с дебелина около 1 см. От всяко кръгче морков се изрязва по едно малко триъгълно парче.
Изрязаното триъгълниче от моркова не се изхвърля, то също ще ви трябва. Пингвините могат да се направят и от маслини с костилки. Аз съм ги направила от маслини с костилки.
За да ви е по-лесно може да използвате маслини без костилка. От големите маслини също се реже по едно триъгълно парче. Мекото сирене се намачква. Трябва да стане на каша. С намачканото сирене се пълни голямата маслина.
След това се взима клечка за зъби и се забожда за моркова. След това за клечката за зъби закрепяте и маслината. Отрязаното парче от моркова и напълнената част от маслината трябва да са отпред. След това на по-малката маслина се прави малка дупка.
В нея се закрепя изрязаното триъгълно парче от моркова. Закрепя се и по-малката маслина за клечката за зъби. Това се повтаря и с останалите маслини.