Лесен сладкиш

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
04/12/2010
"Един от доказаните странични ефекти на лесните сладкиши е лесното качване на килограми, но животът е твърде кратък, за да си губим времето с негативни мисли "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146 911
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се олиото на тънка струя при непрекъснато бъркане. После брашното, пресято с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора и се бърка с лъжица до хомогенност.

Сместа се изсипва в намазнена и поръсена леко с брашно тава. Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна до порозовяване.

Готовият сладкиш се полива с приготвена по указанието на опаковката кафява глазура и се прави украса по избор с бяла. Готовия сладкиш изваждаме и поръсваме веднага с пудра захар.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 11
4 10
3 9
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Дани
Дани
06.09.2013 18:08
Пудра захар върху глазурата ли? Нещо не ми се връзва. Сигурно има грешка.
5
4
Таня
Таня
30.06.2013 05:41
Това като го гледам може да се ползва за блатове за торта, а също и без глазура се залива със сироп и се получава реване.
3
1
lili
lili
18.02.2013 16:06
Страхотно стана и без глазурата, с домашен крем го направих и без лимонени кори, тъй като нямах! Отгоре наръсих шоколад!
5
1