Шамов крем за торта

21/12/2015
"Ще правим торта, но не каква да е с този нежен шамов крем "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 008
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на гъст сняг белтъците като постепенно прибавяме 10 с.л. захар. Най-добре е да ги разбиваме върху купа с лед.

В касерола внимателно карамелизираме 1 ч.ч. захар, до светъл карамел.

Бавно започваме да сипваме карамела върху белтъците, които вече сме махнали от купата с леда.

Разбъркваме с миксера непрекъснато, докато кремът започне да става по-гъст.

Готовият крем използваме между блатовете и/или покриваме с него тортата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
19.04.2016 16:49
Много вкусно изглежда! Обожавам кремове!
0
0