Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Пържени патешки езичета

Пържени патешки езичета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържени патешки езичета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 кг езичета
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • за маринатата
  • шери - 150 мл
  • лайм - 2 бр.
  • бял пипер - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити езици поставяме в дълбок съд. Поливаме ги постепенно със сока от изстисканите лаймове и шерито. Поръсваме със счукания чесън и останалите подправки.

Разбъркваме езичетата и ги оставяме да поемат от маринатата 1 час.

Изпържваме ги в кокосово масло и ги нареждаме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: