Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината с вино за червено месо

Марината с вино за червено месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Марината с вино за червено месо1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Мариновайте месото задължително - само така ще разкриете истинския му вкус след приготвяне"

Необходими Продукти

  • червено вино - 150 мл Мавруд
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. сух
  • лук - 1 ч.л. сух
  • розмарин - 1 ч.л. пресен
  • кимион - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • масло - 3 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, около 1 кг, се нарязва и начуква според първоначалния замисъл.

Поставя се в дълбок съд и се залива с марината, приготвена от червеното вино и другите указаните продукти.

После съдът се затваря и се прибира в хладилник поне за 4 часа, за да може месото да поеме от маринатата.

След това се изважда и се оставя на стайна температура, за да се отпусне и да се сготви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: