Шкембе в гювече с масло

Ставри
Ставри
Новак
01/11/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене215 мин.
Общо275 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 827
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г шкембе
  • масло - 1 пакетче, краве
  • лук - 4 глави
  • домати - 400 г от консерва
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
  • оцет
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства и измива. Изкисва се няколко часа в подкислена с оцет вода. След това се сварява. Този процес може да отнеме различно време, но обикновено сваряването става за около 2 часа.

Свареното шкембе се нарязва на парчета. Лукът се наситнява и се задушава със зехтин в тенджерка. Добавят се доматите и нарязаното шкембе. Поръсва се с подправките и се разбърква.

Оставя се да къкри 5-6 минути под похлупак и се отстранява. Пресипва се в гювечета. Слагат се и парченца от маслото. Гювечетата се вкарват в хладна фурна, която постепенно започва да се загрява. Яденето се пече около 80 минути на 150 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар