Шкембе в гювече с масло

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
01/11/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене215 мин.
Общо275 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 018
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г шкембе
  • масло - 1 пакетче, краве
  • лук - 4 глави
  • домати - 400 г от консерва
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
  • оцет
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства и измива. Изкисва се няколко часа в подкислена с оцет вода. След това се сварява. Този процес може да отнеме различно време, но обикновено сваряването става за около 2 часа.

Свареното шкембе се нарязва на парчета. Лукът се наситнява и се задушава със зехтин в тенджерка. Добавят се доматите и нарязаното шкембе. Поръсва се с подправките и се разбърква.

Оставя се да къкри 5-6 минути под похлупак и се отстранява. Пресипва се в гювечета. Слагат се и парченца от маслото. Гювечетата се вкарват в хладна фурна, която постепенно започва да се загрява. Яденето се пече около 80 минути на 150 градуса.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар