Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Език и шкембе с гъби в гювече

Език и шкембе с гъби в гювече

Език и шкембе с гъби в гювече
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"А понякога светът може да стане една идея по-хубав, защото някой ви е поканил да опитате една такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • шкембе - 1 кг телешко
  • гъби - 300 г
  • масло
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена, печена
  • домати - 500 мл гъст сос или разредено доматено пюре
  • черен пипер
  • чубрица - или риган
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате до готовност езика и шкембето, след което ги нарязвате. Нарязвате гъбите на филийки и ги бланширате или задушавате в малко масло.

В тенджера задушавате до омекване ситно нарязана глава лук, прибавяте печената чушка и бланшираните гъби. Когато омекнат зеленчуците, прибавяте шкембето и езика, запържвате за кратко.

Заливате гъст доматен сок или разредено доматено пюре, овкусявате с подправките и оставяте да поври на тих огън. Сгъстявате ястоето с брашното, разтворено в чаша хладка вода.

Прехвърляте всички в глинен гювеч или в малки гювечета и запичате в загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути.

Не се притеснявайте да сложите гювечетата в загрята фурна, защото горещите продукти ще са уеднаквили температурата.

Голяма вкусотия се получава ви казвам!

Източник: Станимир Славов / ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: