Начин на приготвяне
Кората на портокала се настъргва на ситно. Яйцата се разбиват. Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се нарязват на кубчета. Една шепа кубчета се оставя настрана.
Във форма за кекс, намазана с масло, се слага хартия за печене. Брашното се смесва с маслото и бялата захар. Сместа се стрива с ръце на трохи. Пет супени лъжици от сместа се отделят настрана, в останалата смес се добавя бакпулверът.
Ябълковите кубчета се смесват с портокаловата кора и яйцата и се добавят в сместа с бакпулвера. Разбърква се около 1 минута. Тестото се излива във формата, отгоре се слагат останалите кубчета ябълки и се поръсват с канела.
Отгоре се поръсват с отделената предварително смес с брашното и захарта. Кексът се поръсва с кафявата захар и се пече 80 минути на 180 градуса.