Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта. Към тях прибавете олиото и разтвореното в гореща вода кафе. Добавете брашното, бакпулвера и какаото.
Разбъркайте добре и прибавете сушените плодове (нарязани на дребно), кандираните корички и бейлиса.
Изсипете сместа в продълговата форма за кекс, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсете с настърган шоколад.
Печете кекса на 180 градуса за 45 минути. В купа разбийте белтъците със захарта. Прибавете смлените орехи и разбъркайте внимателно.
След това извадете кекса и го покрийте с целувчената смес. Върнете във фурната за 10 минути, за да придобие златист цвят.
По желание поръсете кекса с какао и пудра захар.
Кексът със сушени плодове и шоколад е готов.