Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс със сушени плодове и шоколад

Кекс със сушени плодове и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кекс със сушени плодове и шоколад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Страхотен сладкиш с вкус на бейлис и сушени плодове Абсолютен фаворит"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • инстантно кафе - 2 ч.л нес кафе
  • вода - 150 мл гореща
  • бейлис - 1 ч.л.
  • плодове - 150 г сушени, микс
  • шоколад - 50 г черен
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • портокалова кора - 1 с.л. кандирани корички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях прибавете олиото и разтвореното в гореща вода кафе. Добавете брашното, бакпулвера и какаото.

Разбъркайте добре и прибавете сушените плодове (нарязани на дребно), кандираните корички и бейлиса.

Изсипете сместа в продълговата форма за кекс, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсете с настърган шоколад.

Печете кекса на 180 градуса за 45 минути. В купа разбийте белтъците със захарта. Прибавете смлените орехи и разбъркайте внимателно.

След това извадете кекса и го покрийте с целувчената смес. Върнете във фурната за 10 минути, за да придобие златист цвят.

По желание поръсете кекса с какао и пудра захар.

Кексът със сушени плодове и шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: