Пай по овчарски

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813766
Пай по овчарски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"От графата Храна за душата - разкошен домашен овчарски пай"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • кайма - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 200 г
  • червено вино - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - 4 - 5 щипка
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато варите картофите за пюре, в тиган сипвате олиото. Прибавяте наситнения лук и захарта, като целта е да се карамелизира.

Слагате каймата и виното и хубаво я раздробявате, за да не става на бучки. Овкусявате със солта и черния пипер.

След като картофите са сварени, ги обелвате и намачквате, прибавяте маслото и прясното мляко, което предварително сте затоплили.

В тава сипвате каймата и върху нея картофеното пюре.

Печете, докато пюрето хване кафеникава коричка. Поръсвате настъргания кашкавал и оставате да се доизпече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: