Мариновани сърнели

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мариновани сърнели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Маринованите сърнели могат да се хапват самостоятелно или в комбинация с гарнитура по желание"

Необходими Продукти

  • сърнели - 2 кг
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 3 ч.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 и 1/2 ч.ч.
  • синап - 1 ч.л. зрънца
  • черен пипер - 10 зърна
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърнелите се почистват и се измиват. Варят се десетина минути във вода и се изваждат от нея. След това на котлона се възвира марината от посочените количества вода, сол, захар и оцет.

Гъбите се слагат в нея и се оставят да врат още 15-20 минути. След това се дръпват от огъня и към марината се добавят маслото, черният пипер и синапът.

Сърнелите се оставят да престоят в маринатата 1-2 часа, след което се отцеждат и се поднасят самостоятелно или се комбинират с други продукти.

Разгледай и тези съвети относно готвенето на сърнели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: