Свински уши на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Свински уши на фурна1 / 2
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински уши - 500 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • горчица - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/4 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме свинските уши. Сваряваме ги в тенджера с подсолена вода, където сме добавили нарязаните на едро лук, моркови и целина.

Варим до омекване на ушите. Отцеждаме месото и го нарязваме на ивички и поставяме в тавичка.

Приготвяме бешамелов сос, като запържваме в маслото брашното и разреждаме с прясното мляко, но трябва да внимаваме да не стане на бучки, затова разбъркваме с тел.

Прибавяме половината от настъргания кашкавал, горчица, сол и черен пипер.

Поливаме получения сос върху ушите, поръсваме с останалия кашкавал и печем в загрята фурна за 10 минути на 200 градуса.

Поднасяме горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: