Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински мариновани уши на скара

Свински мариновани уши на скара

Свински мариновани уши на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"От вас почерпката, от нас тези невероятни свински мариновани уши на скара"

Необходими Продукти

  • свински уши - 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 бр. зърна
  • червен пипер - 1 щипка
  • дафинови листа - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре ушите и ги измиваме.

Поставяме ги в съд, заливаме с вода, колкото да се покрият напълно.

Прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и солта.

Сваряваме ги за около 1.5-2 часа, може да ползвате и тенджера под налягане.

Вадим готовите свински уши, поръсваме със соевия сос и предварително почистените и пресовани скилидки чесън.

Отгоре поръсваме с червения пипер.

Оставяме така за около час, може и повече.

Включваме скарата и след като се е нагряла добре, поставяме ушите.

Печем от двете страни.

Свинските мариновани уши на скара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: