Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овчи бут с кисело мляко

Овчи бут с кисело мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Овчи бут с кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • овчи бут - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • магданоз - 1 бр. корен
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - 100 гр.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно начукваме бута, за да стане месото по крехко.

След това го измиваме и слагаме в тенджера, в която сме сипали една чаша вода. Прибавяме нарязаните лук, моркови, целина и корен от магданоз. Затваряме с капак и държим месото накиснато за 24 часа.

После отцеждаме от течността и посоляваме месото. Запазваме зеленчуците.

Разтопяваме маслото в тиган и слагаме бутчето да се запечата от всички страни.

Слагаме го в тавичка, като отдолу редим зеленчуците.

Разбиваме киселото мляко с червения пипер и мажем месото.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за поне 3 часа, като от време на време поливаме месото със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: