Сочна кокошка в марината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сочна кокошка в марината2 / 2
05/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • картофи - 6 бр.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • мащерка - 2 щипки суха
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидките чесън се обелват. Кокошката се измива добре. Пет скилидки чесън се нарязват на ситно. Солта се смесва с мащерката, черния и червения пипер.

Добавя се нарязаният чесън и зехтинът. С тази смес се натрива добре кокошката както отвън, така и отвътре.

Кокошката се оставя в съд, похлупва се с капак и се оставя за 1 час да се маринова в хладилника.

В тава, намазана с масло, се слага кокошката, а около нея се нареждат останалите скилидки чесън.

Лукът се реже на четвъртинки и се добавя към кокошката. Картофите се режат на половинки и се добавят в тавата. Пече се на 200 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: