Супа от печурки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Супа от печурки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Подберете пресни печурки с чудесен аромат и се насладете на тази ароматна супа"

Необходими Продукти

  • гъби - печурки 500 г
  • масло - 20 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1 л.
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, измиват и половината се смилат с машинка. Задушават се на слаб огън заедно с останалите, нарязани гъби и настъргания лук за около 10 минути. Запържват се с брашното, след което се добавят бульонът и черният пипер.

Супата се сваля от огъня, застройва се със сметаната, разбита с яйцата и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Връща се на котлона и се вари още малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петър
Петър
Да ама това са манатаки!
04.12.2014 01:11
3