Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен кейк с белтъци

Домашен кейк с белтъци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашен кейк с белтъци2 / 2
08/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 50 г начукани, или бадеми
  • потокалови кори - 25 г, захаросани
  • фурми - 25 г, изчистени
  • смокини - 25 гр., пресни или от сладко
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват много добре със захарта на твърд сняг.

Към тях се прибавят начуканите ядки, портокаловите кори, смокините и фурмите.

Сместа се разбърква и към нея се прибавят прясното мляко и брашното, предварително пресято със бакпулвера.

Разбърква се много добре и кейкът се изсипва в кексова форма, намазана с мазнина поръсена с брашно.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин.

Опечен вече се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: