Начин на приготвяне
Сваряваме дреболиите в подсолена вода, след което ги нарязваме на ситно.
В половината масло задушаваме ситно нарязаните лук и дреболии и ориза. Сипваме от вода и оставяме да се вари, докато оризът набъбне.
След това добавяме подправките и с така приготвената плънка напълваме пилето. Зашиваме го много добре и го слагаме в дълбока тенджера.
Добавяме предварително нарязаните моркови, картофи, лук и целина, сол и вода. Варим пилето до готовност.
След това внимателно го изваждаме и го слагаме в тавичка. Намазваме го с масло и го запичаме в силна фурна.
През това време изваждаме зеленчуците от варенето и ги пасираме.
Когато пилето се запече, го изваждаме в голяма чиния, а около него слагаме пасираните зеленчуци.