Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти с тиква и мляко

Бухти с тиква и мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бухти с тиква и мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Няма спиране - ще ядете, докато не ги изядете до последната и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 г
  • тиква - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • кафява захар - 60 г
  • мая - 1/3 кубче, жива
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • кокосово масло - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства, измива и нарязва на едри парчета. Сварява се във вода за около 15-20 минути. След това се настъргва и се смесва с брашното, което е било пресято три пъти.

Слага се още и леко затопленото прясно мляко, в което преди това е била разтворена маята. Влагат се разбитото яйце, ванилията и захарта. Всичко се разбърква много добре, за да се получи гладко тесто. То се оставя на топло за 1 час.

След това от него се вземат малки количества и се оформят бухтички, които се пържат на маслена баня до златисто. Накрая се изваждат от маслото и редят върху кухненска хартия, която да поеме ненужната мазнина.

Поръсват се с канела и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: