Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Розови дюли с каймак

Розови дюли с каймак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Розови дюли с каймак
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
09/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • дюли - 8 бр., средно големи
  • захар - 500 г
  • каймак - 250 г или сладолед
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се обелват, разрязват на половинки и се изчистват от вътрешностите, като се запазват семките им.

Слагат се в плик за печене и към тях се прибавят захарта, ванилията, водата и изчистените семки.

Пликът се затваря и се раздрусва няколко пъти, за да се смесят продуктите.

Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна около 1 час. Сервират се с по една топка сладолед или каймак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: