Розови сърца с фондан

Розови сърца с фондан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Не чакайте Свети Валентин, за да кажете на някого, че го обичате - направете го днес, направете го с тези бисквитки сърце"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 5 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • фондан - 200 г готов, розов
  • мармалад - 1 малко бурканче, за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Прибавят се олиото, медът, ванилията, содата и с брашното се замесва меко тесто.

Готовото тесто се разточва на кръгла кора и с формички се изрязват сърца. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Пекат се в загрята фурна 170 градуса около 12-15 минути.

Изваждат се и две по две се слепват с мармалад. Готовият фондан се разточва на тънко поръсен с малко нишесте и от него се изрязват сърца със същата големина като тази на сладките.

Намазват се леко с малко мармалад, разреден с 1 с.л. вода, и се залепва фонданът, като краищата се притискат с вилица. Може и да се поръсят само с пудра захар. Вкусно и красиво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Оригинални и в тон с предстоящият празник :)
06.02.2016 14:58
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Сия ,обичам всичко да е розово ха ха
05.02.2016 20:35
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Точно предложение за предстоящия празник,мн са сладки :)
05.02.2016 12:32
1