Розови френски макарони

Розови френски макарони
Снимка: Кристина Александрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
110 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
125 мин.
Порции
20
"Домашните розови макарони са истинска наслада за душата и за небцето"

Необходими Продукти

  • За сладките
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 3 с.л. фина кристална
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • бадемово брашно - 1 ч.ч.
  • боя - 1 с.л. по избор
  • За крема
  • маскарпоне - 100 г
  • крема сирене - 100 г Филаделфия
  • сметана - 100 мл
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • боя - по избор, аз ползвах морско зелена за крема
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложих белтъците в купа и щипката сол в тях, започнах да разбивам.

Малко преди да станат на сняг, сипах захарта, продължих да разбивам, докато станат твърди, прибавих боята, отново разбих, да се оцветят, и оставих на страна.

В купа смесих бадемовото брашно и пудрата захар и разбърках добре. После сипах направо при белтъците и разбърках добре да се получи хубав крем.

Прехвърлих в пош и в тавичка с хартия за печене (залепих с малко от сместа в 4-те края), правих кръгчета, които гледах да са горе-долу еднакви.

Направих 2 тавички френски макарони, накрая е важно да потупате тавичката в плота.

Оставих за час и 30 мин да хванат коричка (като ги докоснете с пръст, да не лепнат).

Пекох френските сладки (суших) на 100°C за 15 минути.

За крема в купа смесих, маскарпонето, сиренето Филаделфия, боята, захарта и ванилията, разбих добре.

В друга купа с миксер разбих сметаната на сняг и я прибавих към сместа с маскарпоне, разбърках добре с шпатула.

След като макароните са добре изстинали, слагах с кафяна лъжичка по средата на 1-та черупка и похлупвам с другата.

Правя и въртеливо движение, за да се разстели кремът добре навсякъде (може да го направите и с пош).

Да ви е сладко с тези розови френски макарони - идеални за специални поводи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: