Начин на приготвяне
Сложих белтъците в купа и щипката сол в тях, започнах да разбивам.
Малко преди да станат на сняг, сипах захарта, продължих да разбивам, докато станат твърди, прибавих боята, отново разбих, да се оцветят, и оставих на страна.
В купа смесих бадемовото брашно и пудрата захар и разбърках добре. После сипах направо при белтъците и разбърках добре да се получи хубав крем.
Прехвърлих в пош и в тавичка с хартия за печене (залепих с малко от сместа в 4-те края), правих кръгчета, които гледах да са горе-долу еднакви.
Направих 2 тавички френски макарони, накрая е важно да потупате тавичката в плота.
Оставих за час и 30 мин да хванат коричка (като ги докоснете с пръст, да не лепнат).
Пекох френските сладки (суших) на 100°C за 15 минути.
За крема в купа смесих, маскарпонето, сиренето Филаделфия, боята, захарта и ванилията, разбих добре.
В друга купа с миксер разбих сметаната на сняг и я прибавих към сместа с маскарпоне, разбърках добре с шпатула.
След като макароните са добре изстинали, слагах с кафяна лъжичка по средата на 1-та черупка и похлупвам с другата.
Правя и въртеливо движение, за да се разстели кремът добре навсякъде (може да го направите и с пош).
Да ви е сладко с тези розови френски макарони - идеални за специални поводи.