Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми по руски в сметана

Сарми по руски в сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сарми по руски в сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • масло - 60 г
  • зелеви листа - 15 - 20 бр.
  • ориз - 120 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 40 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме ориза в подсолена вода в съотношение 1 част ориз - 2 части вода. Изцеждаме и го разбъркваме с каймата. Слагаме сол, черен пипер и нарязания и изпържен в 20 г масло лук.

Попарваме за 6 минути във вряла вода зелевите листа и ги отцеждаме (може да ги сложим и в микровълновата, покрити с капак на най-висока степен за 1 мин.). Изрязваме внимателно дебелите жили, за да остане крехката част.

С лъжица взимаме от плънката и поставяме върху зелевото листо. Увиваме сармите и подреждаме в тавичка, с ръба на листото надолу, за да стои запечатано.

В останалото масло изпържваме брашното и наливаме 250 мл вода, сметаната и доматеното пюре. Щом кипне заливаме сармите с получения сос. Печем 30-40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: