Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Солено Руло»Свинско месо със сметана по руски

Свинско месо със сметана по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско месо със сметана по руски1 / 2
31/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сини сливи - 100 г сушени
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 ч.л.
  • сметана - 6 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрива със сол и горчица. Сините сливи се измиват и се запичат за 20 минути на 160 градуса. Костилките им се отстраняват.

Месото се начуква, така че да стане тънко. Сливите се нареждат в него и месото се навива на руло. Завръзва се с конец. Слага се в тава, намазана с олио, и се пече 2 часа на 180 градуса, като периодично се полива с вода.

След като се пече един час, се покрива с нарязан на шайби лук. Готовото месо се реже на резени и се слага в продълговата чиния.

Приготвя се сос, като брашното се смесва със сметаната и соса от печенето и се вари 6 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: