Трес лечес

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Трес лечес1 / 2
09/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Истински разкош е този десерт"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 400 мл от консерва
  • сухо мляко - 3/4 ч.ч.
  • ром - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера, ванилията и солта. В отделен съд се смесват захарта и олиото. Яйцата се разбиват в отделен съд, като се бият, докато се появи пяна. Добавя се половин чаша мляко.

Яйцата и млякото се добавят към брашното, добавя се захарта с олиото и се разбърква, докато се махнат всички бучки. В кръгла тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото и се пече 40 минути на 180 градуса.

Вади се и се оставя да се охлади на стайна температура. С клечка за зъби се правят дупки, които са по цялата повърхност на тестото, но не са много дълбоки.

Останалото мляко се смесва с кондензираното мляко и сухото мляко. Добавя се ромът и се разбърква добре. Този крем се излива върху изстиналото печено тесто. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: