Начин на приготвяне
За този лесен и бърз десерт е ключово да си приготвите хубав и пухкав пандишпанов блат. За целта не се използва набухвател, а повече разбиване до пухкавост на яйцата.
Моят метод е следният:
Разбивам яйцата със захарта и ванилията на водна баня за 6 минути при температура, която не трябва да надвишава 37-40 градуса.
После махам купата от котлона и продължавам разбиването още 6 минути. Получава се идеален пухкав и в същото време плътен крем.
Добавям на части брашното и разбърквам внимателно с плавни движения до цялостно усвояване.
Сипвам в намазнената с масло тавичка (22 см. диаметър) и веднага пъхам в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до суха клечка. Обикновено пека на ниска позиция на решетката.
Готовият блат оставям за 3-4 минути и после отделям от формата и обръщам обратно.
Надупчвам с метално шишче и се заемам със млечната заливка.
За нея хубаво разбърквам прясното мляко, кондензираното мляко и 200 мл. от сметаната до получаване на хомогенност.
С тази течност заливам тортата и оставям да престои в хладно помещение 12 часа.
За да завърша тортата Трес Лечес със сметана, разбивам останалите 200 мл. сметана с малко пудра захар и измазвам сладкиша.
С карамеления топинг правя ивици и после с шишче или клечка минавам в двете противоположни страни, за да се получи интересна украса.
Опитайте и вие този южноамерикански сладкиш, който облечен в сметана и подобаващо украсен се превръща в чудесна сметанова торта за вашите поводи за празник.
Да ви е сладко!
Коментари
Трогната съм от думите.