Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Фунийки»Фунийки с домашен ванилов крем

Фунийки с домашен ванилов крем

Фунийки с домашен ванилов крем
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 6
21/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
40
"Страхотни фунийки с домашен крем, които винаги приготвяме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • хлебна сода - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 750 г
  • За крема
  • мляко - 1 л
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • краве масло - 50 г
  • ром - 1/2 есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях добавям киселото мляко със содата за хляб и амонячната сода, олиото и разбърквам.

Пресявам брашното и ванилията в дълбока купа и към тях добавям яйчената смес. Омесвам меко тесто, което разделям на 4 -5 топки.

Тях разточвам на тънка кора и режа на ленти. Увивам ги около намазнена форма за фунийки - домашно направени от капачки за буркани.

Пека домашните фунийки на 180 градуса в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20 мин. или до порозовяване.

Оставям да изстинат леко и ги вадя от формите. Не трябва да са студени напълно, тъй като се вадят по – трудно и се чупят.

Крема правя като разбивам яйцата, брашното и около 200 мл от млякото. Другото мляко слагам на котлона да кипне.

Добавям захарта и с непрестанно бъркане сипвам яйчената смес. Бъркам до сгъстяване. Махам от котлона и слагам маслото и ванилията.

Пак разбърква до разтопяване на маслото. Пълня фунийките с топлия ванилов крем и ги поставям в дълбок съд изправени, докато крема се стегне.

Може да се поръсят с шоколадови пръчици или кокос по избор.

Фунийките с домашен ванилов крем са повод за радост у дома!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: