Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от дива гъска

Чорба от дива гъска

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Чорба от дива гъска1 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
215 мин.
Порции
8
"Най-трудното при приготвянето на тази чорба е да си хванете дива гъска, останалото е като при обикновените - вкусни зеленчуци и много мерак"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 гъска
  • сметана - 1 к.ч. течна
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • масло
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. малки
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената гъска се слага в дълбока тенджера заедно с дафиновия лист, целината и зърната черен пипер. Покрива се хубаво с вода и се посолява.

Вари се около 2 часа. След като месото е добре сварено, патицата се вади и месото се накъсва. Бульонът пък се прецежда и в него се слагат почистените и нарязани на дребно зеленчуци. Добавя се маслото и те се оставят да врат до омекване.

Щом и те се сготвят, се слага фидето и още подправки. Накрая котлонът се изключва и чорбата се премества за момент. В купа се слага течната сметана. При нея се налива малко от чорбата.

Разбърква се добре и се налива обратно в тенджерата. Чорбата се връща, за да поври на остатъчна температура. При поднасяне се наръсва със скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: