Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета.
Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета. Карфиолът се накъсва на розички, нарязваме на ситно целина и пресен магданоз. Всички зеленчуци се разбъркват с ръце да се смесят.
В тенджерка сипваме 1 ч. ч. оцет, 5 с. л. морска сол, 4 с. л. захар, зърна бахар и черен пипер. Когато се разтопи солта и захарта снемаме от котлона и сипваме 1 литър хладка вода.
На дъното на трилитровия буркан се поставят 3 аспирина, нарежда се нарязаният зеленчук и заливаме с охладената саламура. Затваря се с капачка.
На дъното на двата по-малки буркана се поставя по 1 аспирин, пълним със зеленчук и заливаме с марината. Ако е нужно, може да се долее още вода.
Два-три дни, когато се сетите, се обръщат и съхраняваме на хладно за зимата. От посочените продукти излиза това, което е на снимката.