Чорба от дива патица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чорба от дива патица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • патешко месо - 300 г месо, може с кокали + дреболии
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • домати - 1 - 2 броя
  • фиде - 1 шепа
  • за застройката
  • яйца - 2 жълтъка
  • брашно - 2 с.л. равни
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 брой
  • за запръжката
  • масло - 1 морков настърган
  • масло - 1 с.л. пълна
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо с кокалите и почистените дреболии се слагат да се варят с почистените и едро нарязани 2 моркова, целина и кромида.

Щом месото омекне, се вади, почиства се от кокалите и се нарязва на дребно с дреболиите. Зеленчуците се отстраняват от бульона и се добавят 1-2 ситно нарязани домата. Щом чорбата кипне, се добавя фидето.

Когато и то омекне, тенджерата се сваля от котлона и внимателно се застройва с предварително разбитите жълтъци, брашно и кисело мляко. Изстисква се сока на 1 лимон.

Загрява се маслото за запръжката и в него се запържва ситно настърган морков, докато маслото стане оранжево. Над супата сложете цедка и сипете маслото и моркова.

Хубаво изцедете, за да падне цялата мазнина в чорбата. Морковът изхвърлете. Поднесете чорбата от дива патица с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: