Начин на приготвяне
Накиснете патицата за около час в студена вода.
Задушете лука, нарязан на ситно, в мазнина. Добавете нарязаните воденичка, дробчета, сърце. Разбъркайте. Прибавете измития ориз. Гответе до прозрачност на ориза. Налейте топла вода около 1 ч.ч.
След като оризът набъбне, овкусете със сол и черен пипер. Свалете плънката от огъня.
Напълнете патицата.
Нарежете зелето на ситно. Сложете го на дъното на подходяща дълбока тава за печене. Сложете патицата и я намажете обилно с масло.
Налейте топла вода, докато покриете зелето. Покрийте тавата плътно с алуминиева фолио.
Сложете тавата в загрята фурна. Печете около час и половина.
По средата на печенето проверете печената патица и ако е необходимо, долейте още вода. Полейте я със соса.
Преди готовност допечете до златиста коричка, като отстраните фолиото.
Пълнената дива патица е готова.
Коментари
Благодаря!