Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа по овчарски

Супа по овчарски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Супа по овчарски1 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Поровихме в старите тефтери за тази рецепта, но си струваше - уникален български вкус"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 800 гр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 80 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелен фасул - 1 кг.
  • картофи - 400 гр.
  • брашно - 20 гр.
  • кисело мляко - 200 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на средни парчета, поставяме го в тенджера и го заливаме със студена вода. Оставяме да ври.

Режем лука на ситно и го задушаваме заедно с брашното, червения пипер, кимиона, чесъна и солта.

Когато месото омекне, прибавяме нарязания на малки парчета зелен фасул и картофите, нарязани на кубчета.

Супата ври до готовност.

Застройва се с киселото мляко и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: