Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик по овчарски

Тутманик по овчарски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Дали тайната на дълголетието не е скрита в простата, но вкусна храна?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • олио - 200 мл
  • сирене - 200 г натрошено
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • масло - краве, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте 3 от яйцата с кисело мляко, в което предварително сте разтворили содата. Добавете олиото, а след това сиренето и брашното.

Полученото средно твърдо тесто разстелете в намаслена тавичка и намажете с разбитото четвърто яйце. Изпечете тутманика по овчарски с умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Иванова Котенко
Боряна Иванова Котенко
Лесен и поти експресен начин за нахранване на домочадието. Аз не оставих яйце за намазване отгоре, а сложих всичките 4 яйца вътре - мързела си каза думата. Както и да решите да забъркате тутманика, няма да сбъркате. Резултатът е отличен. Ако комбинирате хапването и с домашно кисело мляко, количеството ще е достатъчно за да закусят минимум шест човека.
Препоръчвам на начинаещите готвачи да не загряват предварително фурната.
Благодарим за вкусотията!
Фамилия Котенко
22.11.2017 14:47