Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб по овчарски с пастърма

Боб по овчарски с пастърма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Боб по овчарски с пастърма1 / 2
20/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 350 г
  • олио - 100 мл.
  • лук - 100 гр.
  • моркови - 50 г
  • целина - 40 г
  • домати - 150 г
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
  • пастърма - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба накисваме в тенджера със студена вода да престои за една нощ.

На сутринта изхвърляме водата и сипваме нова. Слагаме фасула да се вари.

Когато започне да омеква, прибавяме към него нарязаните на дребно лук, моркови, целина, домати и олиото.

Малко преди да свалим боба, добавяме и солта и джоджена.

Пастърмата режем на ивички и я прибавяме към чорбата, оставяме на тих огън за още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: