Пиле по овчарски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле по овчарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Как да не му се прииска на човек да отиде да живее на село - вижте само овчарите с какви вкусотии се гощават"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • мазнина - 140 мл
  • лук - 4 глави, на филийки
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 броя
  • вода - гореща
  • черен пипер - няколко зърна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • пипер - 1 - 2 лютиви, по желание
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го порционирайте. Загрейте мазнината в тиган и запържете равномерно месото заедно с нарязани на тънки филийки лук. Добавете сол и червен пипер, след което добавете настърганите на ренде домати.

Щом сокът от доматите изври, долейте малко гореща вода, добавете зърна черен пипер, чубрица и накълцаните люти пиперки по желание. Оставете ястието да къкри на умерен огън, като доливате на 2-3 пъти вода.

Когато месото е почити готово, сгъстете соса с размитото брашно. Доварете ястието, докато остане на мазнина и поднесете с прясно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: