Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Кюфтета от леща с гъби кладница

Кюфтета от леща с гъби кладница

Кюфтета от леща с гъби кладница
Снимка: Деница Тодорова
1 / 2
11/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • лук - 2 глави
  • кладница - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • кимион
  • чубрица
  • червен пипер
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата във вода. След като е готова я оставяме в гевгир, за да се отцеди от излишната вода.

Колкото по-добре се изцеди, толкова по-малко галета ще се наложи да използваме. Прехвърляме лещата в удобна купа и я пасираме.

Лукът и гъбите се нарязват на кубчета и се задушават докато омекнат, след това се прехвърлят при лещената смес.

Овкусяваме с всички подправки, добавяме яйцата, разбъркваме добре и започваме да оформяме кюфтетата.

Всяко кюфте се овалва в галета и се пържи от двете страни до порозовяване. Сервират се с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: