Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Печени пилешки пържоли с кашкавал

Печени пилешки пържоли с кашкавал

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени пилешки пържоли с кашкавал
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг филе
  • лук - 3 глави
  • майонеза - 150 г
  • кашкавал - 250 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на пържоли и се начуква. Кашкавалът се настъргва на едрото ренде. Лукът се реже на шайби.

Пържолите се натриват със сол и с черен пипер.

Редят се в тава, намазана с олио. Отгоре се намазват с майонеза и се покриват с лук.

Върху лука се слага настърган кашкавал. Пържолите се пекат 30 минути на 180 градуса и се сервират веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Любима рецепта, само че аз я приготвям без лук.
08.01.2016 22:32
1