Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с кашкавал и топено сирене

Пържоли с кашкавал и топено сирене

Пържоли с кашкавал и топено сирене
Снимка: Наталиа Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се измива и овкусява. След това се запържва от всяка страна за няколко минути в силно сгорещено олио. Целта е месото да се запечата.

Прехвърля се в предварително намазнена тава и се оставя да почине за няколко минути. За това време то си пуска сос. Към този сос се добавя и виното.

Запича се за около 20 минути на силна фурна. Изважда се тавата и в средата на всяка пържола се слага по малко топено сирене. Връща се във фурната за 5 минути, пак се вади и се поръсва с настъргания кашкавал.

Връща се за още 5 минути, за да може кашкавалът да се разтече и да запечата топеното сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Много вкусно изглеждат наистина ! Ще ги изпробвам в най-скоро време !
24.03.2016 16:46
Биляна Владова
Биляна Владова
ох само колко вкусно звучи, чак започнах да преглъщам. това ще стане добре и с пилешко и бяло вино.
05.03.2016 17:40
Грег
Грег
Рецептата е супер! Само мисля, че може с малко по -малко вино и повече топено сирене.
05.03.2016 16:45