Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна картофена яхния с шарена сол

Постна картофена яхния с шарена сол

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постна картофена яхния с шарена сол
Снимка: Monika Ivanova
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Бабината остана картофена яхния с шарена сол, която и мама правеше и която правя и аз"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • шарена сол - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За моята постна картофена яхния с шарена сол измиваме, обелваме и нарязваме на четвъртинки картофите. Морковите почистваме и режем на парченца, както и чесъна.

В дълбок тиган запържваме почистения и нарязан лук и моркови за 5 минути.

Добавяме картофите и пържим, като бъркаме. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Овкусяваме с червен, черен пипер, сол и сипваме шарената сол.

Доливаме гореща вода да покрие картофите. Намаляваме силата на котлона на половина и задушаваме под капак, докато картофите омекнат.

Към края на готвенето добавям и нарязаните скилидки чесън за повече аромат на картофената яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли без да запържвам
01.08.2023 07:55