Начин на приготвяне
Обелете едрите гъби и ги нарежете на по-едри кубчета. Картофите, обелени и измити, също нарежете на едри кубчета.
Загрейте олиото в тенджера на огъня и пуснете картофите и гъбите да се запържват. През това време нарежете и добавете скилидките чесън или ги смачкайте, като ги притиснете с ножа.
Прибавете и нарязани на кубчета чушки и морков. Гответе за около 5 минути, като разбърквате от време на време. Нарежете през това време предварително подготвените измит спанак и пресен зелен лук.
Добавете ги и разбъркайте, а след 2 минути поръсете с брашното и червения пипер, отново разбъркайте и залейте с две канчета хладка вода.
Оставете яхнията да къкри на тих огън до омекване на картофите за около 20 минути. Към края добавете обелен и накълцания домат. Подправете с черен пипер и посолете.
Оставете да поври с домата за кратко и отдръпнете от огъня. Прибавете солидна китка накълцан магданоз.
При сервиране, ако обичате, може да се поръси с още пресен магданоз.
Коментари