Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Пухкаво реване с орехи

Пухкаво реване с орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пухкаво реване с орехи1 / 2
15/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 2 с.л.
  • орехи - 1/3 ч.ч. ядки
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • яйца - 5 бр. големи
  • за поливката
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • ром - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер. На тънка струя прибавяме първо захарта, а след това брашното, бакпулвера и орехите, които сме смели преди това.

Целта е да се получи гладка смес, която после изсипваме в набрашнена и намаслена правоъгълна тавичка. Печем на умерена фурна до готовност.

Докато сладкишът е в печката, се заемаме с приготвянето на поливката. Загряваме водата на слаб огън и прибавяме към нея захарта и рома.

Бъркаме до получаването на сироп. След като извадим реването от печката, го режем на парчета и го заливаме със сиропа. Оставяме го няколко часа в хладилника и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Рецептата е страхотна! Обичам реване и ще я изпробвам.
04.02.2016 15:01