Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване с орехи

Турско реване с орехи

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Турско реване с орехи
Снимка: Аника Войт
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Турско реване с орехи, което никога няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче на прах
  • грис - 4 с.л.
  • брашно - с.л..
  • орехи - 4 с.л.
  • ЗА СИРОПА
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата с приготвянето на захарния сироп. Добре е той да бъде изстинал, и ще му е нужно време.

Сиропът се приготвя, като прясното мляко, захарта и ванилиите се смесват и се загряват на котлона. Щом сместа кипне, я оставяне на страни и започване да приготвяме блата на реването.

С миксер разбийте яйцата и захарта на пухкава смес. Добавете ванилията и оттук насетне работете само с бъркалка, за да не спадне сместа и да остане пухкава. Добавете брашното лъжица по лъжица. Разбърквайте внимателно.

Следва да се добави и грисът, отново на малки порции, с леко разбъркване.

Накрая добавяме и предварително смлените орехи.

Финално разбъркване на сместа и я изсипваме в предварително намаслена тавичка.

Аз използвах тава с диаметър 26 см (не от най-големите).

Сложете реването да се пече във фурната. За около половин час на 180 градуса. Проверете с държавно шишче дали целият орехов сладкиш е изпечен добре.

Щом е изпечено турското реване, го разрежете на ромбоиди и залейте с вече изстиналия сироп.

Преди да го консумирате, оставете турското реване с орехи за една вечер в хладилника, за да може сиропът хубаво да се поеме от блата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: