Начин на приготвяне
Започваме рецептата с приготвянето на захарния сироп. Добре е той да бъде изстинал, и ще му е нужно време.
Сиропът се приготвя, като прясното мляко, захарта и ванилиите се смесват и се загряват на котлона. Щом сместа кипне, я оставяне на страни и започване да приготвяме блата на реването.
С миксер разбийте яйцата и захарта на пухкава смес. Добавете ванилията и оттук насетне работете само с бъркалка, за да не спадне сместа и да остане пухкава. Добавете брашното лъжица по лъжица. Разбърквайте внимателно.
Следва да се добави и грисът, отново на малки порции, с леко разбъркване.
Накрая добавяме и предварително смлените орехи.
Финално разбъркване на сместа и я изсипваме в предварително намаслена тавичка.
Аз използвах тава с диаметър 26 см (не от най-големите).
Сложете реването да се пече във фурната. За около половин час на 180 градуса. Проверете с държавно шишче дали целият орехов сладкиш е изпечен добре.
Щом е изпечено турското реване, го разрежете на ромбоиди и залейте с вече изстиналия сироп.
Преди да го консумирате, оставете турското реване с орехи за една вечер в хладилника, за да може сиропът хубаво да се поеме от блата.