Начин на приготвяне
За сиропа: В тенджера слагаме захарта и водата и оставяме да заври, разбъркваме, за да се разтвори захарта. Като започне да завира, прибавяме лимоновия сок. 5 минути след завиране сваляме от котлона и охлаждаме.
Разделяме белтъците и жълтъците на 9 яйца. Белтъците и едното цяло яйце разбиваме със захарта на кремообразна смес и към нея прибавяме един по един 9-те жълтъка, ванилията, гриса и брашното, разбъркваме внимателно, докато се хомогенизира.
Получената смес изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна за 20-25 минути.
Вадим реването и го заливаме с приготвения сироп, покриваме, за да попие и се охлади. Сервираме поръсено с кокосови стърготини.
Коментари